Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiállítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Pick - Ventiv [5. oldal]
részletek »

Kiállítás képes leírás: Pick - Ventiv [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kiallitas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

A két méltán világhírű magyar termék múzeuma Szegeden. A kedves látogatók szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt és ajándék képeslapot kapnak, valamint az ajándékboltban gyári áron vásárolható a szegedi paprika.

PIM Petőfi Irodalmi Múzeum

PIM Petőfi Irodalmi Múzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeumot 1954-ben hozták létre. Az újonnan alapított múzeum, mint az 1909-től 1945-ig kiállításként és kutatóhelyként működő Petőfi-Ház jogutódja, tekintélyes gyűjteményt örökölt. Az irodalom Múzeuma az elmúlt száz év örökségével jól gazdálkodva, alapításának ötven éves évfordulóját maga mögött hagyva mára olyan eleven színtérré változott, ahol a múlt és a jelen irodalma szorosan összekapcsolódik.

Pintér Antik - Kiállítás

Pintér Antik - Kiállítás

Vállalkozásunkat 1990-ben indítottuk. A jelenlegi Falk Miksa utcai galériánk fokozatosan bővült közel 1.800 négyzetméter alapterületűre. Az üzlet Budapest belvárosában, a galériás negyedben, a Parlamenttől néhány lépésre található. Az épület 1907-ben épült, rendkívül gazdag díszkapuja, gyönyörű lépcsőháza, és fantasztikus pincerendszere sok világhírű filmben tűnik fel. Látványos terei nagyon jó hátteréül szolgálnak az antik és kortárs műtárgyaknak, festményeknek, bútoroknak.

Savaria Múzeum

Savaria Múzeum

A Savaria Múzeum bejárata a hozzá tartozó park felől nyílik. Emeleti termeiben a Tájak - korok - települések című állandó kiállítás tekinthető meg. Nyugat-Dunántúl mai természeti és civilizációs képe, az a környezet, amelyben élünk, a természet sok évmilliós munkájának és az itt élő ember alig tízezer éves természetformáló tevékenységének eredményeként született. E jellegzetes alpokaljai táj föld- és élettörténetének, természeti képének és emberi történelmének néhány fontos pillanatát villantja fel a tárlat. A séi újkőkori falu élete, a velemi Szent Vid-i város születése a bronzkorban és a római Savaria olyan településtípusok, amelyek más-más földrajzi környezetben alkalmasak az ember és természet kapcsolatának bemutatására. Mindhárom régészeti teremben méretarányos, az eredeti térszínt érzékelhető látványos makettek nyújtanak segítséget a településtörténeti összehasonlításhoz. Az épület alagsorában elhelyezett római- és középkori kőtár (lapidarium) legjelentősebb emlékei: a capitoliumi triász szobortorzók, a fogadalmi oltárok, a pogány és ókeresztény sírkövek. A múzeum dísztermében és kamaratermében időszaki kiállítások látogathatók.

Semmelweis Múzeum

Semmelweis Múzeum

A Semmelweis Ignác egykori szülőházában működő Semmelweis Orvostörténeti Múzeum az orvostudomány és gyógyszerészet hazai és nemzetközi történetéből ad ízelítőt. Az állandó kiállítás az ókortól a 20. század elejéig tartó fejlődés tárgyi, művészeti és írásos emlékeit mutatja be, míg az időszaki kiállítások egy-egy különös téma köré csoportosítják olykor meghökkentő, más múzeumokban ritkán látható anyagukat. A látogató nem csak ismeretekben, hanem élményekben is gazdagodhat ebben a sajátos légkörű múzeumban: beléphet Semmelweis egykori dolgozószobájába, vagy a kétszáz éves, pesti Szent Lélek patika faragott bútorai közé, gyönyörködhet a művészi kivitelű, 18. századi anatómiai viaszpreparátumokban, a miniatűr fogászati rendelőmodellben és a furcsa, ódon orvosi műszerekben egyaránt.

Soproni Múzeum

Soproni Múzeum

A régiségek megbecsülésének évszázados hagyományai vannak Sopronban. Wolfgang Lazius katonaorvos a feliratokat lelkesen gyűjtő humanista 1541-ben megtalálta Marcus Vibius Aniensis sírkőtöredékét, melyet az akkori városházán helyeztek el. 1676-ban tűzvész pusztított Sopronban. A Vibius kő ekkor megsérült. A városi tanács másolatot készített róla. Régészeti kiállításunkon most együtt szerepelnek, mint történelmi értékeink megbecsülésének, megőrzésének szemléletes példái.

Szépművészeti Múzeum

Szépművészeti Múzeum

A Múzeum honlapján folyamatosan tájékoztatja látogatóit az állandó és az időszakos kiállításairól, megnézhetjük itt a híres Egyiptomi Gyűjteményt, az antik műtárgyak gyűjteményét, a régi képtár és szoborgyűjteményt, a modern képgyűjteményt és grafikai kiállítást.

Szigetköz kulturális programjai

Szigetköz kulturális programjai

A Szigetközbe látogatók a tengernyi szabadidős és egyéb elfoglaltság mellett részt vehetnek kulturális programokon is. Ahol megismerhetik hely történelmét, múzeumi látogatásra mehetnek, részt vehetnek fesztiválokon. A virágok kedvelőinek ajánlott ellátogatni a Rozáirumba, ahol csodaszép virágokat tekinthetnek meg és apró ötleteket leshetnek el, hogyan díszítsék az otthoni kertet. A kisebbek miatt sem kell aggódni, ugyanis a FUTURA Interaktív Természettudományi Központban fantasztikusan érezhetik magukat a szülőkkel.

Színhely Galéria és Egyesület

Színhely Galéria és Egyesület

A budai vár oldalában jött létre Színhely Galéria. Nem csupán egy kiállítóhelyről van szó, hanem egy közösségi színtérről, ahová bárki betérhet és a műtárgyak megtekintése mellett szót válthat az alkotóközösség tagjaival, más érdeklődőkkel, részese lehet egy nyitott és őszinte kulturális közösségnek. Találkozókat, előadásokat, kiállításokat rendezünk, közösségi megmozdulásokat szervezünk. Célunk az, hogy legyen eggyel több barátságos hely - ha tetszik: kulturális pihenő, szellemi melegedő - ebben a kerületben.

Hirdetés
Szókraténusz Játékmúzeum és Műhely

Szókraténusz Játékmúzeum és Műhely

A Szórakaténusz Játékmúzeum gyűjteményéből válogatott anyag a játékok rendkívül színes tárházát mutatja be, a világ különböző tájáról származó, legtöbbször művészi megformálású darabokat, melyek évszázadokon át őrzik a készítés helyére jellemző sajátosságaikat.

Thorma János Múzeum

Thorma János Múzeum

A kiskunhalasi múzeumi gyűjtemény 1874-ben jött létre. A 125. évfordulón leleplezett emléktábla felirata szerint: Révész György régiséggyűjteményét Szilády Áron lelkész, akadémikus és Gyárfás István egyháztanácsi főgondnok, akadémikus vezetésével megvette a Kiskunhalasi Református Egyház 1874. április 9-én. Ebben az évben a Révész-gyűjtemény és a református líceumi gyűjtemény egyesítésével létrejött a Halasi Múzeum, későbbi közkeletű nevén a gimnáziumi régiségtár. 1935-ben az új Csipkeházban Nagy Czirok László városi tisztviselő a saját gyűjte-ményéből és másoktól szerzett (pl. a régiségtártól kölcsönzött) tárgyakból új kiállítást, ill. gyűjteményt szervezett. A néhány száz tárgyat faliszekrényekben, vitrinekben, rész-ben a termek falán helyezte el a Csipkeház művészi berendezését vezető Latabár Károly iparművész segítségével.

Tolcsvai kastély kiállításai

Tolcsvai kastély kiállításai

A kastély turisztikai vonzerővé fejlesztése három fő pilléren nyugszik: - örökségturisztikai látogatóközpont (múzeum) kialakítása - közösségi terek létrehozása (rendezvények) - kastélypark revitalizációja (rendezvények és rekreáció). A kastély termei kettős funkciót töltenek be, részben kiállítótérként szolgálnak, a termek egy része emellett kulturális rendezvénytérként is hasznosítható. A műemléki védettségű kastélyban közel eredeti formájában fennmaradt az egykori nagyszalon és a könyvtár gazdagon díszített, faburkolatos, neoreneszánsz stílusú helyisége, valamint az egykori női szalon táblás parkettája.

Tűzoltó Múzeum Budapest

Tűzoltó Múzeum Budapest

Magyarországon már a XIX. Sz. elején több magángyűjteményben bemutattak korabeli tűzoltási eszközöket nagy tűzesetek utáni égésmaradványokat. Az első Tűzoltó Múzeumot az 1900-as évek végén a Budapesti Önkéntes Tűzoltó Testület hozta létre. Hasonló házi múzeumok születtek több vidéki tűzoltóságon és tűzoltószer gyárban. Ezek a gyűjtemények a háborúspusztítás és az azt követő évek túlbuzgó fémgyűjtésének estek áldozatul.

Vár-Art Galéria - Kiállítás

Vár-Art Galéria - Kiállítás

1992 tavaszán az Első Győri Művészbál keretében megnyílt a Várt-Art Galéria első üzlete a Káptalan dombon. A családi vállalkozás ekkor még klasszikus galériaként működött: a kiállítások szervezése, képek és művészetei alkotások értékesítése volt a fő tevékenység.

Várfok Galéria - Kortárs művészet

Várfok Galéria - Kortárs művészet

A Várfok Galéria az egyik legelsőként alakult, máig folyamatosan működő magánalapítású kortárs művészetet bemutató galéria. 1990-ben alapította Várfok 14 Műhelygaléria néven a tulajdonos, Szalóky Károly.

Vasarely Múzeum és Gyűjtemény

Vasarely Múzeum és Gyűjtemény

A budapesti Vasarely Múzeum gyűjteményét, munkássága teljes körét érinti, több száz alkotását. Victor Vasarely a nyolcvanas évek elején adományozta örök és visszavonhatatlan ajándékként a Magyar Államnak. A saját maga válogatta művek állandó bemutatására az óbudai barokk Zichy kastély egyik szárnyépülete került átalakításra.

Ventiv Expo - Egyedi standok

Ventiv Expo - Egyedi standok

Kiállítási standot szeretne bérbe venni? A Ventiv Expo Kft. sok éves szakmai tapasztalattal segít Önnek vizuális marketing anyagok, mobil kiállítási rendszerek tervezésében és kivitelezésében, mint például sarok ? és fejstandok, sorstandok, szigetstandok.Teljes körű kivitelezést nyújtunk, így termékeink között megtalálhatóak még háttérfalak, roll up bannerek, pultok, vitrinek, prospektus tartók, tárolódobozok, kültéri eszközök, egyéb kiegészítők, valamit világítási megoldásokban is állunk rendelkezésére. Egyedi standok megalkotásában is segítünk, termékeinkkel kapcsolatos kérdésével forduljon hozzánk bizalommal a honlapon megtalálható elérhetőségeken.

Tuti menü