Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiállítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Matyó - Petró [4. oldal]
részletek »

Kiállítás képes leírás: Matyó - Petró [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kiallitas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
Matyó Múzeum

Matyó Múzeum

A Matyó Múzeum 1952-ben alakult. A volt Korona Vendéglő és Szálloda első emeletén. A matyó népviselet történetét és a hímzés fejlődését bemutató kiállítása 1953. július 26-án nyílt meg. A múzeum 1962-ben került a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatósághoz. 1964-ben költözött a művelődési ház épületébe. A közgyűjtemény négy évtized után tért vissza egykori helyére: 2005. június 25-től látogatható új állandó kiállításunk. A város főterének jellegadó épülete felújítva, a korszerű muzeológia és közönségfogadás elvárásainak megfelelve ad otthont Mezőkövesd és környéke tájmúzeumának.

Memento Park

Memento Park

A parkban 42 nagyméretű, egykori köztéri szobor látható az 1945-1989 közötti kommunista politikai rendszer időszakából. Megtekinthető többek között a Magyar-szovjet barátság és a Felszabadulás allegorikus emlékműve, munkásmozgalmi személyiségek és a szovjet Vörös Hadsereg katonáinak szobrai, valamint több gigantikus alkotás. Itt található Lenin, Marx és Engels, Dimitrov, Osztapenko kapitány, Kun Béla és sok más, kommunista hős emlékműve.

Mithras-szentély - Kiállítás

Mithras-szentély - Kiállítás

Sopron közelében, Fertőrákos és az ausztriai Fertőmeggyes között, a Fertő- Hanság Nemzeti Parkon át vezető kerékpárút mellett római kori templomot rejt az erdő. Az irodalom Mithras-szentély, Mithras-barlang, Mithraeum néven említi. Az 1866-ban felfedezett, Stornó Ferenc által feltárt szentélyt 1989-ig a vasfüggöny szigora zárta el a külvilágtól. Napjainkban kirándulók tízezrei kerékpároznak, túráznak ezen a vidéken. A Fertőrákos felől érkezők elektromos kirándulóautókkal, egy órás körutazás keretében is felfedezhetik a Napisten szentélyét, amely 2001 óta a Világörökség része.

Míves Tojás Gyűjtemény

Míves Tojás Gyűjtemény

Múzeum a Húsvétról, a tojásfestésről. A tojásfejtés művészete az idők alatt önálló népművészeti ágazattá fejlődte ki magát, a díszített tojások az ünneptől függetlenül is előállítható, gyűjthető műtárgyakká váltak.

Montázs Teaház

Montázs Teaház

A Teaház szívesen keblére öleli a fiatal (és kevésbé fiatal, de örökifjú) képző-, fotó-, és iparművészeket, akiknek lehetőséget ad a bemutatkozásra és műveik értékesítésére. Általában kéthetes, egy hónapos időszaki kiállításokat rendezünk. A művek többnyire megvásárolhatóak, az alkotójuk eredeti szignójával. Ha Neked vagy ismerősödnek vannak kiállítandó művei, térj be hozzánk egy csésze teára, hogy megbeszélhessük a részleteket! Az aktuális kiál- lításról tájékozódhatsz a honlapon, de érdeklődhetsz személyesen is.

Munkácsy Mihály Műzeum

Munkácsy Mihály Műzeum

A Munkácsy Mihály Múzeum a kutató-, a gyűjtő- és a tudományos munka mellett már a kilencvenes évek óta egyre nagyobb energiát fektet a modern közönségkapcsolat kialakítására, ezen belül is a fiatalokat megcélzó programokra. Ezekről és az állandó, illetve időszakos kiállításokról tájékozódhatunk a honlapon.

MűHely Galéria

MűHely Galéria

Czeglédi Gizella több száz festményéből látható válogatás, folyamatos frissítéssel. A festmények évek szerint vannak csoportosítva. Az utóbbi 20 évben csak olajfestményeket festett vászonra. A festményekről Rásonyi Győzőné és Török István készítették a fotókat. A festményei magukon hordozzák a festészet műfajainak sokféleségét. A képek között láthatnak történelmi képeket, portrékat, zsáner-képeket, csendéleteket, absztrakt képeket és tájképeket.

Nagyházi Galéria és Aukciósház

Nagyházi Galéria és Aukciósház

A Nagyházi Galéria egyike a legrégebben működő magyarországi régiségkereskedéseknek és aukciósházaknak. 1984-ben nyitottuk meg régiségkereskedésünket a Járőr utcában, egy néhány tíz m2-es helyiségben, amely a kilencvenes évek elejére már 200 m2-es, többszintes galériává nőtte ki magát, lehetővé téve, hogy a régiségek és műtárgyak legszélesebb kínálatát mutathassuk be és forgalmazzuk.

Národní Muzeum

Národní Muzeum

A Cseh Köztársaság legnagyobb múzeuma. Honlapjukon tájékozódhatunk az állandó és az időszakos kiállításaikról, múzeumi híreket olvashatunk és figyelemmel kísérhetjük a múzeum rendezvényeit, böngészhetünk a katalógusban.

Hirdetés
Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum

A budapesti Néprajzi Múzeum a legkorábban szerveződött európai szakmúzeumok sorába tartozik. Születésnapjaként 1872. március 5-ét tartja számon a tudománytörténet, amikor Xántus Jánost (1825-1894) kinevezték a Magyar Nemzeti Múzeum Ethnographiai Osztályának őrévé. A jogi képzettségű, a szabadságharc honvédtisztjéből az amerikai emigrációban neves természetrajzi kutatóvá lett Xántus János vezető muzeológusi megbízatását azon nagyszabású néprajzi kiállítás sikerének köszönhette, amit az általa 1868-1869-ben Kelet-Ázsiában gyűjtött két és fél ezer darabból álló anyagból rendezett.

Nessim - Kiállítás

Nessim - Kiállítás

A Nessim Galéria a közép-európai kortárs fotográfiai alkotások bemutatását tartja elsődleges feladatának. Úgy érezzük, hogy nem vállalkozhatunk a kortárs fotográfia teljességének a bemutatására, elsősorban szűkebb Európánkkal szeretnénk foglalkozni, azaz azokkal a törekvésekkel, amelyek Prágától Belgrádig fellelhetők ezen a területen. A galériában az érdeklődők mindig találhatnak egy időszaki kiállítást, ami egy fotóművész, vagy egy koncepció köré szerveződik és a időszaki kiállításokkal párhuzamosan mindig megtalálhatók a galériában a szerintünk fontos kortárs közép-európai alkotók munkái is, Kerekes Gáboré, Barta Zsolté, Ivan Matejkáé, Kemenesi Zsuzsáé.

NK Galéria - Kiállítás

NK Galéria - Kiállítás

A szépség és a harmónia időtlen, ezért rohanó világunkban kiemelkedően fontos a művészet szerepe, hisz otthonossá, barátságossá teszi környezetünket. A budapesti belváros egyik legpatinásabb helyszínén, a volt Landerer Nyomda épületében megnyitottuk állandó galériánkat, ahol új művészekkel, új műfajokkal (olajfestmények, szobrok, grafikák, pasztellek, tűzzománcok) mutatkozunk be. Ha ellátogat hozzánk, bizonyosan találkozik azzal a műalkotással, mely csak Önhöz szól. Ez egy olyan hely, ahova jó újra és újra betérni, alkalomadtán találkozni a művészekkel, felfedezni eddig ismeretlen kortárs alkotók munkáit, kicsit megpihenni, átadni magunkat a művészet varázsának.

Olajfa Művészház - Kiállítás

Olajfa Művészház - Kiállítás

Az Olajfa Művészház ház, amely 2001-ben nyitotta meg kapuit, a gödi és Göd környéki művészek illetve művészetpártfogók összefogásával, magánkezdeményezésre jött létre. Szellemiségében a keresztény és a nemzeti értékeket kívánja képviselni.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A Tisza árterének szélén, vélhetően a 12. században épült fel a magát Ond vezértől származtató Bor-Kalán nemzetség monostora. A többször átépített, valószínűleg bencés szerzetesi intézmény Kalán püspök és Anonymus korában az Alföld leggazdagabb, legnagyobb monostora volt. Körülötte a középkor végére mezővárossá fejlődött a Szer nevű település. Virágzásának a török hódoltság alatt szakadt vége, és a 17. századra már Puszta-Szerré vált. A tudományosnak tekinthető történetkutatás a XVIII. században kezdődött hazánkban, ekkor került Szer ismét a figyelem középpontjába. A millenniumi ünnepségek közeledtével először - 1861-ben - Kecskemét városának jutott eszébe, hogy Pusztaszeren emlékművet állítsanak az Anonymus által lejegyzett itteni történéseknek (Pusztaszer akkori tulajdonosa Kecskemét városa volt; az emlékmű alapkövét 2 héttel hamarabb helyezték el, mint Sövényházán, a mai Ópusztaszeren).

Országos Műszaki és Közlekedési Múzeum

Országos Műszaki és Közlekedési Múzeum

Magyarország egyik legkülönösebb múzeuma, állandó kiállítóterem nélkül; fizikai és kémiai kísérleti eszközöket, szerszámgépeket és számítástechnikai berendezéseket, optikai és geodéziai műszereket, sőt szemüvegeket, szórakoztató elektronikai készülékeket és háztartási gépeket egyaránt rejtő raktárakkal.

Óvodamúzeum

Óvodamúzeum

Az Óvodamúzeum, mely az országban egyetlen, bepillantást enged a látogatóknak 1828-tól a magyar kisdedóvás történetébe. Tárgyai, könyvei, fotói, dokumentumai és játékai elénk tárják a régmúlt, s a közelebbi múlt óvodáinak életét, a szemléltető- és foglalkoztatóeszközök a honi kisgyermeknevelés fejlődését, útkeresését, s a jobbra való törekvéseket.

Petró Galéria - Kiállítás

Petró Galéria - Kiállítás

A Petró Galéria 1999. novemberében alakult Nagykanizsán. Azzal a céllal, hogy egy olyan üzletet hozzon létre egy vidéki kis városban, ahová az emberek kiállításokra járhatnak, találkozhatnak kortárs művészekkel, ugyanakkor megvásárolhatják azokat a műalkotásokat, dísztárgyakat, amivel saját lakásukat díszíthetik, amit szívesen ajándékoznak másoknak.

Tuti menü