Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiállítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Iparművészeti - Mátra [3. oldal]
részletek »

Kiállítás képes leírás: Iparművészeti - Mátra [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kiallitas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum elsődleges célja az iparművészet alkotásainak gyűjtése, regisztrálása, dokumentálása, tudományos vizsgálata, a nemzeti kultúrkincs részeként való őrzése és bemutatása, s általa a tárgy- és környezetkultúra értékeinek közvetítése az oktatás, a nevelés, a közművelődés céljából.

Irokéz Collection - Kiállítás

Irokéz Collection - Kiállítás

Az Irokéz Galéria magántulajdonban lévő, de nem kereskedelmi, hanem nonprofit, közhasznú programot lebonyolító intézmény, amelynek célja az ingyenes, de magas szintű kulturális szolgáltatás, közművelődés. A kultúra magánúton, az üzleti szféra részéről való támogatásával az Irokéz Galéria követendő példát állít mind Szombathely, mind az ország vállalkozásai elé. A galéria eddig intézményi és magángyűjteményeket mutatott be, néhány esetben a budapesti acb Kortárs Művészeti Galéria kiállításait fogadta be, esetenként egy-egy csoportos kiállítás rendezésére hívott meg külső kurátorokat. Jelentős sikere van annak a Vas megyei tehetségkutató programnak, amelyet az Irokéz Galéria és az Írókéz Kft. kezdeményezett, s egy remélhetőleg jelentőssé váló díjjal is honorál. Ezt a díjat a megye és a város általános iskolás felső tagozatosai, középiskolásai és főiskolásai számára alapította a galéria és a cég.

Jósa András Múzeum

Jósa András Múzeum

A megye legrégibb, 1868-ban alapított nyíregyházai közművelődési és tudományos intézménye, az 1918 óta Jósa András nevét viselő megyei múzeum mellett ma hat tájmúzeum, két helytörténeti gyűjtemény, négy emlékház és kiállítóhely alkotja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat által fenntartott múzeumi szervezetet.

K/haus - Kiállítás

K/haus - Kiállítás

Az 1945-ben alapított bécsi Művészetek Háza egy történelmi épületben létrehozott kiállítási terület. A tlétesítmény nem csak az osztrák művészek kiállításainak ad helyet, de találunk benne mozit is, valamint az alapító művészeti társaság is itt tartja minden egyéb rendezvényét.

Kastélymúzeum - Nagytétény

Kastélymúzeum - Nagytétény

A 18. században épült, parkkal körülvett Száraz-Rudnyánszky kastély újra látogatható: felújítva, eredeti pompájában várja látogatóit. Pillantson be a barokk kastély falai mögé: termeiben tekinthető meg az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása, mely Európában egyedülálló módon és gazdagságban mutatja be a bútorművesség kézműves korszakát a 14. századtól a 19. sz. közepéig.

Keresztény Múzeum

Keresztény Múzeum

Az esztergomi Keresztény Múzeum több évszázad európai és magyarországi emlékeit őrzi. Képtárának magyar, olasz, németalföldi, német és osztrák anyaga révén az ország harmadik legjelentősebb festészeti gyűjteményeként ismert, mely szorosan követi a budapesti Szépművészeti Múzeumot és a Magyar Nemzeti Galériát. A Keresztény Múzeum gyűjteménye sokoldalúságával is kitűnik. A későközépkori művészet itt őrzött alkotásai mellett - köztük Kolozsvári Tamás Kálvária-oltára, a garamszentbenedeki Úrkoporsó és MS Mester Passióképei - jelentős az újkori festészeti gyűjtemény, valamint a rendkívül gazdag iparművészeti és a több mint 5000 lapot számláló grafikai gyűjtemény is.

Kocsimúzeum

Kocsimúzeum

Az elmúlt évtizedekben fellendült a kocsik, a kocsizás és a kocsigyártás iránti érdeklődés. A Közlekedési Múzeum úgyszólván a 24. órában igyekezett megmenteni ennek az ősi iparágnak és közlekedési ágazatnak tárgyi emlékeit. Több évi gyűjtő és restauráló munka eredményeként nyílt meg 1971-ben a parádi Cifra istállóban a Közlekedési Múzeum Kocsimúzeuma.

Kogart - Kiállítás

Kogart - Kiállítás

A Kogart küldetése sikerre vinni egy önként vállalt társadalmi ügyet; elérni, hogy a hazai közönség nyitottabbá váljon a kortárs művészetek iránt. Feladata, hogy egyre több művészetpártolót állítson maga mellé a gazdasági élet vezetői közül. Szeretné feleleveníteni a magánszféra társadalmi szerepvállalásának régi, nagy hagyományait és kialakítani a mecenatúra új modelljét.

Kortárs Művészeti Intézet

Kortárs Művészeti Intézet

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) 1997 óta, de elődje, az Uitz Terem 1992 óta valósít meg kortárs művészeti programokat Dunaújvárosban. 1992 és 2010 között megvalósult 169 kiállítás; 9 ARITMIA-fesztivál; 9 Sárkánytalálkozó; 24 zenei rendezvény;17 irodalmi rendezvény; 7 Éjszakai Átszálló; 2 public art projekt; 22 előadás, workshop, szimpózium, kongresszus; 8 filmbemutató és vetítés; 15 művészeti rezidencia-program; ezenkívül 197 darab műalkotás került a gyűjteménybe.

Hirdetés
Körmendi Galéria

Körmendi Galéria

A galériát 1991-ben alapította az ügyvéd - építész házaspár, Dr. Körmendi Anna és Dr. Csák Máté, akik már több mint 35 éve gyűjtenek magyar képző- és iparművészeti alkotásokat. Tehát a galéria a Körmendi - Csák képző- és iparművészeti gyűjtemény anyagára épülve jött létre.

Levendula Galéria

Levendula Galéria

Meghitt beszélgetésre, csendes teázásra hívom Önöket a Levendula Galériába, ahol igényes, míves alkotások között, mindenki egy kicsit megpihenhet napi vándorútján. Térjen be hozzám - nagyszerű művészek és örök értékű, finom munkák - festmények, szobrok, kisplasztikák, textilmunkák között várom szeretettel!

Lincoln Galéria

Lincoln Galéria

A Lincoln Galéria galéria honlapján részt vehetünk virtuális képtárlátogatásban, valamint minden információt megkaphatunk a galériában kiállító művészekről, mint ef. Zámbó István, Németh Miklós, Mihók Ibolya és Csiky László.

Louvre - Kiállítás

Louvre - Kiállítás

A párizsi Louvre a világ talán egyik leghíresebb és legnagyobb múzeuma, rengeteg kiállításával. Az épületet többször átalakították, mire megkapta mai, modern formáját és kertjét. A honlapon átnézhetjük a hatalmas gyűjteményt, elolvashatjuk a múzeum történelmét és tájékozódhatunk az aktuális kiállításokról.

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Magyarország első olyan múzeuma, amely kizárólag kortárs művészetet gyűjt. Jelentős nemzetközi és magyar képzőművészeti gyűjteményét Peter és Irene Ludwig adománya alapozta meg 1989-ben. A műgyűjtő házaspár hetven nagy értékű műtárgyat ajándékozott Magyarországnak, illetve 95 művet helyezett el letét formájában. Az 1996. december 14-én Kortárs Művészeti Múzeummá bővített intézmény 2005-ben költözött a Budavári Palota A épületéből a Művészetek Palotája Duna felőli szárnyába, ahol a gyűjtemény egy részét bemutató állandó kiállítás és a számos időszaki tárlat mellett különleges kiadványokkal, változatos társművészeti és művészetpedagógiai programokkal is igyekszik növelni az itt kiállított művek és alkotóik ismertségét.

Magyar Nemzeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum

A XIX. század második felében olyan kiváló tudósok fejtették ki a múzeum között tevékenységüket, mint Kubinyi Ágoston, Rómer Flóris, Hampel József és Pulszky Ferenc. A dinamikusan fejlődő gyűjtemények már ekkor kinőtték az intézmény falait. Emellett a nemzetközi muzeológia fejlődése is a szakosodás, a szakmúzeumok kialakítása irányába mutatott. Így vált önálló intézménnyé - a nemzeti múzeumi gyűjtemény egy részének leválásával - 1872-ben az Iparművészeti Múzeum, 1896-ban pedig, a képtár egy részéből, a Szépművészeti Múzeum. 1926-27-ben került sor az épület teljes felújítására. Ekkor sikerült Lechner Jenő tervei alapján az épületen belül a tetőtérben új helyiségeket nyerni, így a raktározási gondok egy időre megoldódtak. Az 1949-es múzeumi törvény kimondta a Néprajzi és a Természettudományi Múzeum különválását és a Széchényi Könyvtár önállósodását. Az 1960-as években néhány kiemelkedő történelmi épületegyüttes a Nemzeti Múzeum szakmai irányítása alá került, mint az intézmény vidéki filiáléja, ezzel mintegy országos jelentőségüket hangsúlyozva: a visegrádi Mátyás Király Múzeum, a sárospataki Rákóczi Múzeum és a monoki Kossuth Múzeum, 1985-től pedig az esztergomi Vármúzeum.

Magyar Olajipari Múzeum

Magyar Olajipari Múzeum

Magyarország egyetlen olajipari múzeumát 1969-ben hozták létre Dunántúli Olajipari Múzeum néven, s 1971-ben vette fel a Magyar Olajipari Múzeum nevet miután országos gyűjtőkörű szakmúzeummá vált. A múzeumnak évtizedekig a Szénhidrogén Kutató Fejlesztő Intézet volt a fenntartója, míg 1991 óta a Magyar Olajipari Múzeum Alapítvány, amely 1998 óta kiemelten közhasznú alapítvánnyá vált.

Mátra Múzeum - Kiállítás

Mátra Múzeum - Kiállítás

A gyöngyösi Mátra Múzeum honlapján megtalálunk minden információt a kiállításokról, magáról az épületről és felújításának különböző szakaszairól. A oldalon részt vehetünk virtuális múzeumlátogatáson is, tájékozódhatunk a meghirdetett programokról.

Tuti menü