Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiállítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Caprice - Hollósi [2. oldal]
részletek »

Kiállítás képes leírás: Caprice - Hollósi [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kiallitas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
Caprice történelmi ékszerkiállítás

Caprice történelmi ékszerkiállítás

A Caprice múzeum a Magyar történelmi ékszerkiállítás keretein belül mutatja be az ékszerkészítés folyamatát és fejlődését Szent István korától egészen napjainkig. A látogatók megismerhetik a gyémánt és a drágakövek fejlődését is. A múzeum látogatói továbbá megcsodálhatják a Caprice legújabb gyémánt ékszer kollekcióit is.

Construma 2012

Construma 2012

A 31. Construma nemzetközi építőipari szakkiállítás 2012. április 18. és 22. között várja látogatóit. Ebben az időben látható a Hungexpón az OtthonDesign belsőépítészeti kiállítás és az Urb:Icon településfejlesztési és városfejlesztés kiállítás is. A kiállítást számos, végfelhasználóknak szánt gyakorlati bemutató teszi még látványosabbá. A szakembereket pedig nagyszámú konferencia várja a Construma 2012 építőipari szakkiállításon.

DunaPart - Kiállítás

DunaPart - Kiállítás

A DunaPart Galéria 2001 januárjában alakult, azzal a céllal, hogy a kortárs képzőművészeti alkotások, egyre meghatározóbb szerephez jussanak az emberek mindennapi életében, környezetükben, otthonukban, munkahelyeiken. Támogatni, és ezáltal elérni, hogy a festészet, a kisplasztika, a kerámia eredeti díszítő funkcióját visszanyerve, minél több otthon enteriőrjét varázsolja még bensőségesebbé, meghittebbé. E gondolat jegyében minden stílus-irányzat képviselteti magát a galéria palettáján, az absztrakttól a szürrealizmuson át, az enteriőr festészeten keresztül a hagyományos tájképfestészetig. Minden kortárs alkotóművésztől fogadunk munkákat, ha az valóban alkotás a szó nemes értelmében. Nem bíráljuk felül a művészt és annak művészetét, mivel tudjuk, hogy minden műalkotásnak megvan a 'gazdája', a befogadója. Minden festmény más és más embert szólít meg, mindenkire másként hat, és mindenkit másként érint. A befogadó és az alkotás között közvetlenül létrejövő kapcsolat folytatása lehet egy-egy kép megvásárlása. Másik fontos célja a galériánknak, hogy az emberek ne féljenek betérni hozzánk, pusztán a műélvezet kedvéért is látogassák kiállításainkat. Felvállaltuk, hogy minél több művészt és annak alkotását tegyük közkinccsé. A honi kortárs művészek mellett kárpátaljai, erdélyi, olasz, orosz, német, ukrán mesterek képei is gazdagítják a kiállítások anyagát.

Erdész Galéria és Design

Erdész Galéria és Design

A galéria bemutat és árusít klasszikus modern (Kassák, Moholy-Nagy, Bortnyik) műveket valamint a Szentendréhez kötődő Európai Iskola alkotóitól Korniss, Barcsay, Vajda) festményeket és grafikákat valamint szobrokat.

Erkel Ferenc Múzeum

Erkel Ferenc Múzeum

A mai Magyarország vidéki múzeumai közül harmadikként jött létre. Megalapítása a köznemesi származású, élénk helytörténeti és régészeti érdeklődésű Mogyoróssy János nevéhez fűződik: 1868 szeptember 8-án a római katolikus elemi iskola emeleti tornácából elfalaztatott szobában helyezte el gyűjteményét.

Ernst Galéria - Kiállítás

Ernst Galéria - Kiállítás

Az Ernst Galéria nemzetközileg is elismert magyar és külföldi művészek munkáit kívánja bemutatni a XX. század első feléig. Emellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az olyan alkotók kutatása, kiállítása, akik többnyire történelmi okok miatt kevés figyelemben részesülnek. Több mint két évtizedes, a magyar művészeti piacon szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalataink segítségével arra törekszünk, hogy értékes, átlátható, szakérto szolgáltatást nyújtsunk a magyar és külföldi gyűjtők számára egyaránt.

Forrás Galéria - Kiállítás

Forrás Galéria - Kiállítás

A kecskeméti Kéttemplom köz sétáló utcájának egyik különleges színfoltja a Forrás Galéria, ahol igényes kínálattal, zsűrizett népi iparművészeti alkotásokkal váruk a vásárlókat. Az üzlet neve is tükrözi, hogy itt csak a népművészet mestereitől és népi iparművészektől származó, a régi magyar hagyományokból táplálkozó egyedi munkák közül válogathatnak a kecskemétiek, a belföldi és a külföldi vevők.

Főapátsági Gyűjtemények

Főapátsági Gyűjtemények

Egy kolostor önmagában nem kívánja meg a művészeti alkotások jelenlétét és gyűjtését. Mégis, egyrészt az istentisztelet igényel bizonyos szintű művészi alkotásokat, másrészt a régi kolostorok, mint az általános emberi kultúra őrzői és továbbadói szükségszerűen többé-kevésbé múzeumokká válnak. - Ehhez Pannonhalma esetében még sajátosan hozzájárult, hogy a 18-19.század folyamán a főapátok mint egyházi méltóságok természetesnek tartották, hogy bizonyos mecénási szerepet töltsenek be. - Hogy Pannonhalma az egyes korokban milyen művészi értékekkel rendelkezett, arról a fennmaradt Inventáriumok nyújthatnak valamelyes képet.

Főtér Galéria

Főtér Galéria

A Főtér Galéria 2006 szeptember 22.-én nyitotta meg kapuit, Vác csodálatosan ujjáépített barokk főterén. A galéria anyagát egy több évtizedes gyüjtemény és a hozzá válogatott színvonalas kortárs alkotás teszi teljessé és egésszé. A barokk környezetben jól kiegészítik egymást a régi mesterek realista alkotásai valamint a kortárs művészek olajfestményei, akvarelljei kiegészítve csodálatos ikonokkal, tűzzománcokkal, intarziákkal. Galériánk kizárólagos forgalmazója a Vácról készült aranyfólia bevonatú képecskéknek.

Hirdetés
FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont - Mosonmagyaróvár

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont - Mosonmagyaróvár

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont Mosonmagyaróváron egy olyan hely, ahol egyedülálló környezetben, interaktív módon fedezhető fel a világ természeti jelenségeinek működése.3 600 m2-es épületben, 2 000 m2-es kiállítótérben, 300 éves falak között lehetőség van feltárni a természet varázslatait. Sok izgalom, számos kérdés és válasz, rengeteg tudnivaló, közel 50 bemutató eszköz. A kiállítás négy épületszinten a négy őselem ? a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz ? tematikáján keresztül mutatja be a tudomány titkait. A kiállítások megtekintésén túl lehetőség van születésnapok, science showk, konfereneciák lebonyolítására is.

Godot Galéria

Godot Galéria

Célunk, hogy minél szélesebb rétegekhez jutassuk el vizuális mondanivalónkat, minél több emberrel ismertessük meg a hazai kortárs művészet legújabb minőségi történéseit. Filozófiánk lényege, hogy kapcsolatot teremtsünk a minőségi művészet és az ember között. Új mentalitást hoztunk a művészeti életbe, melyben összekapcsoltuk a mély tartalmat a könnyedséggel és a lendülettel. Intézményünk művészetcentrikus intézmény, így a mi célunk csupán a közvetítés az alkotó és a befogadó között. A Galéria felső szintjén havonta megújuló kiállításokkal találkozhat a látogató, melyeken elsősorban a galériához tartozó művészeknek biztosítunk rendszeres bemutatkozási lehetőséget. Emellett rendezünk tematikus kiállításokat is és 2001 óta él kortárs magángyűjteményeket bemutató sorozatunk. A földszinten válogatást láthatnak a galéria művészeinek alkotásaiból, a pincében pedig gyűjtők válogathatnak kedvükre több száz alkotás közül.

Greguss Galéria

Greguss Galéria

A budapesti Greguss Galéria honlapját tájékozódhatunk az intézet aktuális kiállításairól, programjairól. A galéria kiállításainak látogatása ingyenes, a múvek pedig megvásárolhatóak. A weboldalon minden információt megtalálhatunk a kiállító művészekről és munkáikról.

Gulag Múzeum - Kiállítás

Gulag Múzeum - Kiállítás

A Gulag Emlékmúzeumban a munkatáborok művészetének darabjait gyűjtötték össze az alapítók, kiegészítve a hazakerült foglyok táboron kívül készített műveivel is. A honlapon minden információt megtalálunk a kiálított darabokról és készítőikről.

Gyulai Almásy-kastély és látogatóközpont

Gyulai Almásy-kastély és látogatóközpont

HÉTKÖZNAPOK ÉS ÜNNEPEK AZ ALFÖLDI KASTÉLYOKBAN - A GYULAI ALMÁSY-KASTÉLY ÉVSZÁZADAI PROJEKT A kastély leendő komplex hasznosítása három fő pilléren nyugszik: múzeumi/látogatóközponti fejlesztés közösségi terek kialakítása (kulturális rendezvénytér) kastélypark revitalizációja Kiállítások témakörei Az osztrák eredetű báró Harruckern, a frank eredetű gróf Wenckheim, valamint a gróf Almásy család itt élő 8 generációjának a bemutatása az érdekességek mentén, különös tekintettel az ország életében fontos szerepet játszó családtagokra, valamint az irodalmi alakká vált Wenckheimekre (pl. Wenckheim (III.) József - Jókai Mór: Egy magyar nábob, Kárpáthy János), Királylátogatások a kastélyban (I. Ferenc király és Mária Ludovika királyné, valamint I. Ferenc József király és Erzsébet királyné) 10 aradi vértanú lefegyverzése a gyulai kastélyban, Albrecht Dürer gyulai kapcsolatai, A régészeti és falkutatások során feltárt konyha, valamint egyéb érdekességek bemutatása, Időszakos kiállítótermek - egyben multifunkcionális kulturális rendezvényi terek (vándorkiállítások fogadásának lehetősége - állandó dinamikát biztosít a múzeumi tematikának)

Herendi Porcelánmúzeum

Herendi Porcelánmúzeum

A Herendi Porcelánművészeti Múzeum, mint a 2002-es év Év Múzeuma és a Nemzeti Múzeum különdíjas muzeális intézménye az évi közel százezer látogató fogadásán túl, a szakmai munkát is folytat. A színvonalas állandó kiállítás - mely a kezdetekből mutatja be a Herendi porcelán művészeti és esztétikai fejlődését -, illetve az évi négy-öt időszakos kiállítás a garancia arra, hogy a múzeumba érkezők élményekkel térhetnek haza. A múzeum különleges rendezvényei, melyeket társszerveivel rendez, a tartalmas kikapcsolódás garanciái. Az írásos és képi dokumentációk őrzése pedig a biztosíték arra, hogy a következő generáció sem feledi a nagy ősök munkáját, tevékenységét. A Herendi Porcelánművészeti Múzeum története során mindig képes volt megújulni, tárgygyűjteménye a világon egyedülálló, kiállításai itthon és külföldön mindig komoly érdeklődésre számot tartó események.

Hollókői Falumúzeum

Hollókői Falumúzeum

A Világörökség részét képező hollókői Ófalu védett népi építészeti együttese hitelesen idézi fel a 20. század eleji palóc település képét. Központjában, a templommal átellenben álló egykori lakóház 1964 óta múzeum.

Hollósi Galéria Online

Hollósi Galéria Online

Egy kézzel festett olajfestmény több mint dekoráció. Érték. Festményekkel foglalkozni, arra vállalkozást építeni, nemcsak üzlet, hanem szép feladat is egyben. Galériánkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy mind a kortárs, mind a klasszikus festészeti alkotások minél több ember számára váljanak elérhetővé.

Tuti menü