Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiállítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kiállítás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kiallitas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
A Borsodi Tájház - Kiállítás

A Borsodi Tájház - Kiállítás

A Borsodi Tájház Edelény város és a Bódva völgye regionális múzeuma. Gyűjtőkörébe a néprajz tárgyi és szellemi anyagán kívül az ipar- és agrártörténet, a művelődéstörténet, a helyismeret tartozik. 2000 júniusától helyet ad a Borsodi Földvár ásatása során előkerült leletanyag egy részének is.

A Királyi Borház és Pincemúzeum

A Királyi Borház és Pincemúzeum

A Királyi Borház és Pincemúzeumban az igazi csodálni valót a föld alatt, az eddig elzárt és nem látogatható, az országban egyedülálló reneszánsz kori királyi és polgári pincék adják. Zolnay László európai hírű régészünk és tanítványai által hitelesített egykori budai vár polgárházai és középkori pincéi a helyreállítást követően jól körbejárhatók.

Á La Carte - Kiállítás

Á La Carte - Kiállítás

Az Á La Carte Galéria szolgáltatásai között olyanokat találhatunk, mint a műtárgy restaurálás, különleges-értékes darabok árverési beszerzése kedvező áron, segítség céges és magángyűjtemények kialakításához, képzőművészeti alkotások beszerzése magánszemélyeknek és cégeknek.

A Reneszánsz Panoptikum

A Reneszánsz Panoptikum

Elképzelte már, hogy milyen lehetett az élet több, mint 500 évvel ezelőtt, a legendás Corvin Mátyás udvarában, Magyarország legdicsőbb korában? Tegyen egy kirándulást a múltba, és nézze meg saját szemével, mitől volt Mátyás: király! Nézzen körül a reneszánsz Magyarországon! A király már várja! Tökéletesen élethű figurák mutatják be Hunyadi Mátyást és a középkori Magyarországot.

A szarvasi szárazmalom

A szarvasi szárazmalom

A hagyományos malomtípusok közül Szarvason csak szárazmalmok, olajmalmok és szélmalmok működtek. A régi malmokról a máig fennmaradt, műemlékként számon tartott szárazmalom tanúskodik, ami ma is szeretettel várja látógatóit.

A Székely Nemzeti Múzeum

A Székely Nemzeti Múzeum

A Székely Nemzeti Múzeumot 1875-ben alapították, Imecsfalván, özv. Cserey Jánosné Zathureczky Emília. Társa az alapításban az első múzeumőr, Vasady Nagy Gyula volt. 1882-1952 között alapítólevelünknek megfelelően, saját nevünk alatt működtünk, és alapszabályaink szerint gyűjteményünk a székely nép elidegeníthetetlen tulajdona. 1924-ben, alapítványként jogi személynek ismer el a román állam is, ezt még 1946-ban is megerősíti. 1949-52: államosítanak, ezután különböző közigazgatási egységek állami tulajdonaként kezelnek. 1964-ig bezárólag, több szakaszban, 250 000 tételes levéltárunkat a sepsiszentgyörgyi állami levéltárba kebelezik, azóta annak magvát képezi. 1969 óta Kovászna Megyei Múzeum a gyűjteményeink státusa, ilyen minőségben hozzák létre már akkor a kézdivásárhelyi, kisbaconi, később más kiállítóhelyeket, bővítenek 1972-73-ban kézdivásárhelyi és csernátoni részleggel. 1994 végén engedélyt kapunk a Székely Nemzeti Múzeum név újbóli, ideiglenes használatára. A nemzeti szót félreértve (románul egyben országost jelent), rövid ideig országos múzeummá vedlünk vissza, ám így közvetlen bukaresti alárendeltségbe kerülünk. Az 1992-ben újra bejegyzett Székely Nemzeti Múzeum alapítvány 1999-ben bejelenti jogfolytonosság-igényét. Jelenlegi fenntartó: Kovászna megye.

Aba-Novák Galéria

Aba-Novák Galéria

Az Aba-Novák Galéria története igen rövid, szinte e webfelülettel egyidős. Születési éve 2009. Leányfalu Nagyközség vezetése egy sikeres EU-s pályázat reményében az újjáépítendő Faluházban galéria létrehozását vette tervbe. Ennek vezetésére engem kértek föl. Rövid gondolkodás után végül a felkérést elfogadtam, és nekiláttam a tervezett galéria koncepcióját kidolgozni. Az első időkben a galéria neve Derékhad Galéria lett volna. Ez egyben megfogalmazása is volt a rendező elvek, melynek mentén a művészeket megkerestük.

Abigail Galéria- Kiállítás

Abigail Galéria- Kiállítás

A budapesti Abigail Galéria folyamatosan változó képtárral rendelkezik, kiállított képeiket minden évszakban árverésre bocsájtják. A honlapon tájékozódhatunk az aktuáisan kiállított képekről, a következő árverés dátumáról és az árverésre bocsájtandó képekről.

Aquincum - Kiállítás

Aquincum - Kiállítás

Az Óbudai sziget északi csúcsával szemközt fekvő, forrásokban és vízlevezető árkokban gazdag területen az 1. század végéről és a 2. század elejéről származnak az első településnyomok. A kezdetben falusias szerkezetű település fából és agyagból készült építményeit a 2. században váltották fel a kőépületek. A település szerkezetét ekkor már a tudatos városrendezési elvek alakították. A város Hadrianus uralkodása idején (feltehetően 124 körül) municipium rangot kapott, s ettől kezdve önálló közigazgatási egységként működött. Septimius Severus uralkodása idején (194-ben) colonia rangot kap a város. Ezt követően, a 2.-3. század fordulóján, érte el a város legnagyobb kiterjedését, lakóinak száma 10-12000-re becsülhető. A 4. század második felétől kezdődően fokozatosan csökkent a polgárváros lakóinak száma, s az 5. század elejéről csak szórványos adatok tanúskodnak az épületek használatáról. Bár a római kor négy évszázada alatt a polgári városrész településszerkezete, kiterjedése folyamatosan változott, jellegzetes építészeti elemei - a vízvezeték pillérek, az amfiteátrum és a városfal négyszöge - mindvégig a felszínen nyomon követhetők voltak, s a mai városképnek is meghatározó elemei maradtak. Az aquincumi polgárváros kb. egyharmadát mutatja be a múzeum körül elterülő régészeti park. A jelenleg látható alaprajzok zömmel a 2-3. század fordulójának állapotát tükrözik.

Hirdetés
Aranyhíd Galéria

Aranyhíd Galéria

Galériánk az ország szinte minden területén rendez kiállításokat és vásárokat, ahol Ön megtekintheti a ma Magyarországon élő és alkotó művészek munkáit, valamint átfogó képet kaphat a mai magyar képzőművészetről.

Art Alkotás-Galéria

Art Alkotás-Galéria

Az Art Alkotás-Galéria 2001-ben a Milleneum évében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ezen kapu nyitásával felvállalta a magyar kortárs festőművészek bemutatását, egyengetve útjukat a megérdemelt egyetemes kultúra színpada felé, országunk határain belül és az európai országokban. A kedvező fogadtatást kapott Galéria hálózat megfelelő kulturális háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy a világhálón keresztül átlépjen határokat, óceánokat és átfogó képet adjon a ma élő magyar kortárs művészekről, akik méltó módon tisztelegnek alkotásaikkal a nagy európai elődök előtt. Országos hálózatunk galériáiban és itt az világhálón egyaránt várjuk a kortárs festőművészet, festmények iránt érdeklődőket és az alkotókat.

Art Stúdió Galéria

Art Stúdió Galéria

Az Art Stúdió Galéria 1994-ben alakult Veszprémben, a Királynők Városában. Elsősorban hazai, kortárs festőművészek alkotásainak forgalmazásával foglalkozunk; kínálatunkban festmények, tűzzománcok, grafikák, pasztellképek, akvarellek találhatóak meg. Munkatársaink révén az ország számos településén igyekszünk vásárlóink igényeinek megfelelni, szem előtt tartva az ár és a minőség megfelelő egyensúlyát. Fő profilunk csoportos kiállítások rendezése hazai kortárs képzőművészek alkotásaiból az ország egész területén, valamint konferenciákon való részvétel. Galériánk közel 60 alkotóművésszel áll kapcsolatban, akik már számos hazai és külföldi megmérettetésen bizonyítottak.

Artoris Műterem SplitDeco

Artoris Műterem SplitDeco

Az Artoris Műterem egy művészekből álló alkotócsoport, a digitális festészet elkötelezett híve, melynek neve szorosan összefonódott egy új irányzattal, a SplitDecóval. örténete 2006 nyarára nyúlik vissza, amikor egy új lakás falainak egyéni stílusú felöltöztetéséhez készített digitális látványtervekben Orgoványi Gábor egy merőben szokatlan megoldással állt elő - az elkészült képek keretezését elhagyta, a képeket feldarabolta, és a darabokat a helyszín építészeti adottságaihoz alakította.

BAaK Galéria

BAaK Galéria

A Budapesti Művelődési Központ BAak Galéria néven létrehozta a Budapesti Amatőr Alkotók értékesítési webfelületét. Az oldal elsősorban azon alkotók számára készült - és kínál számukra értékesítési lehetőséget - akik a Budapesti Művelődési Központ Vizuális Művészeti Hónappályázat- és kiállítássorozatán már eredményesen szerepeltek, a zsűri kiállításra választotta alkotásaikat.

Báthori István Múzeum

Báthori István Múzeum

A Nyírbátor városban folyó építkezések során felszínre került rendkívül gazdag régészet leletanyagok a város egész lakosságát lázba hozta. Ezt követően széleskörű társadalmi összefogással, hetekig-hónapokig utcáról-utcára járva, padlástól a pincéig mindent átvizsgálva összegyűjtötték a paraszti élet, a hagyományos paraszti kultúra emlékeit. Az így létrejött helytörténeti múzeum 1955-ben vált hivatalosan is közgyűjteménnyé.

Budapest Műcsarnok

Budapest Műcsarnok

A Műcsarnok Magyarország meghatározó kortárs művészeti kiállítóhelye. A német Kunsthallék mintájára szerveződő intézmény a Millennium idején, 1896-ban épült neoreneszánsz stílusban. Internetes oldalán tájékozhatunk az időszakos kiállításokról, programokról, gyermekprogramokról és az aktuális páyázataikról.

Budapesti Bélyegmúzeum

Budapesti Bélyegmúzeum

A múzeum 1930-ban nyitotta meg kapuit a Postavezérigazgatóság Krisztina körúti palotájának nyolcadik emeletén. A gyűjtemény hamarosan kinőtte a rendelkezésre álló helyet, ezért 1939-ben átköltözött az Erzsébetvárosban akkor elkészült Rimanóczy Gyula tervezte postaépületbe, mely az első modern kori műemléképület hazánkban. A Postapalota tervezésénél figyelembe vették a múzeumi szempontokat. Az épület és a kiállítóterem hangulatához illő mustárszínű, bélyegperforáció díszítésű csempék, melyek a múzeum lépcsőházát és márványtermét díszítik, egyedi megrendelésre készültek a Zsolnay gyárban. A csempék mellett bélyegelőtti postabélyegzők lenyomatát idéző nagyobb domborművek tagolják a kiállítóterem előterét. A korai bélyegzőket sokszor maga a postamester készítette, így egyediek. Ilyen a patkó alakú, 1848-ban használt 'Sárkeresztúr hely-kelet bélyegző, amelynek nagyított képe a kiállítóterem bejáratával szemben látható. A Zsolnay gyárban készültek a hasonló stílusú, kerámia díszvázák is.

Tuti menü